Сокът му е съставка на “еликсира на младостта, известен от над

...
Сокът му е съставка на “еликсира на младостта, известен от над
Коментари Харесай

Чесънът възстановява кръвоносните съдове и поддържа клапите здрави

Сокът му е съставна част на “еликсира на младостта ”, прочут от над 500 години. Миризмата и усетът на чесъна се дължат на етеричното масло, което съдържа сяра. Неговите съединения убиват микроорганизмите. Това свойство на чесновия сок се ускорява от съществуването на фитонциди, с които се изяснява отличният му бактерициден резултат.

Съдържа още калий, калций, магнезий, натрий, фосфор. Чесънът е богат на желязо (то е повече, в сравнение с в аленото цвекло, например), както и на манган, цинк, йод и мед. Източник е на витамините С, В и ниацин. Перата на зеления чесън съдържат 5-6 пъти повече каротин и витамин С от луковиците му.

Сокът от чесън е богат и на флавоноиди, които способстват за елиминирането на холестерола, намаляват кръвното налягане и отпускат вазоспазъма. За здрави сърдечни клапи и кръвоносни съдове е добре да се хапва повече чесън. Само той съдържа органичен германий, който поддържа сърдечните клапи и кръвоносните съдове.

– Сокът от чесън може да се разрежда с вода и да се приема против атеросклероза.

– През Средновековието се е считал за чудотворно средство против холера, чума и коремен тиф. Той убива туберкулозния микроб, патогените на холера, тиф, стафилококи и стрептококи.

– През военните години сокът от чесън и кашата от него се употребяват за лекуване на гнойни рани, язви, изгаряния, както и за лекуване на остри респираторни болести и тонзилит.

– С него се лекува ефикасно магарешка кашлица, гнойно инфектиране на междинното ухо, трихомонаден колпит.

– В Русия да вземем за пример от дълго време употребяват смес от

чесън с водка

Това лекарство отстранява камъни от бъбреците и пикочния мехур.

– При захапване от комар е добре да се разтрие добре мястото със сок от чесън. Той обезврежда отровите и при ухапвания от змии.

– Онкологията, заболяванията на дихателните, храносмилателните, кръвоносните органи също се повлияват удобно при приложимост на сок от чесън. Не е належащо даже да се изстисква чист сок, може да се ползва чесън (както и хрян), под формата на каша.

– При хемороиди скилидки чесън се гълтам цели и когато излизат от ректума, те изгарят болното място и форсират заздравяването.

– Чесънът се препоръчва при недостиг на витамини

– Сокът му е потребен за бързо пречистване на организма. Той подтиква апетита и отделянето на стомашен сок, усъвършенства чревната перисталтика и ускорява уринирането.

– Етеричните масла в чесъна и неговият сок са в положение да прочистят белите дробове и бронхите от слуз: от намачканата чеснова каша и лой (свинска мехлем, масло) се подготвя мас, който се втрива в раменете и гърдите при бронхит.

– Сокът от чесън отстранява също отровите от човешкото тяло през порите на кожата.

– Чесновата каша може да се употребява при главоболие – ползва се върху слепоочията.

– Сокът от чесън задейства активността на сърдечносъдовата система, понижава кръвното налягане и стойностите на холестерола, уголемява коронарните съдове.

– Използва се при лекуване на тромбоза, ангина пекторис, хипертония.

– При стенокардия се употребява сок от чесън с мед и лимонен сок. За литър мед се изстисква сокът от 10 лимона и се прибавя кашата от 5 глави чесън

Сместа се оставя една седмица на хладно място, след което се одобряват по 4 чаени лъжички един път на ден, постепенно, с период от най-малко минута след приемане на всяка лъжичка.

– Сокът от чесън намалява кръвната захар и усилва производството на гликоген в черния дроб. Може да се употребява като помощно средство при лекуването на захарен диабет.

– Известно е, че чесънът усилва половата интензивност, само че и менструацията.

– С чесън може да се лекува дейно и отравяне с олово.

– Сокът от чесън е част от „ еликсира на младостта “, който е бил прочут преди повече от 500 години. Приготвя се по следния метод: С помощта на преса за чесън или ренде се настъргват 400 г обелен чесън, смесват се със сока от 24 лимона и се изсипват в буркан, който се покрива и завързва с марля. Сместа се разклаща преди приложимост. Взима се всекидневно по чаена лъжичка, разредена в чаша преварена вода. Това е положително антисклеротично и възстановяващо средство. След 1 – 5 седмици общото богатство се усъвършенства, успеваемостта се усилва, слабостта и сънливостта изчезват.

– Сокът от чесън оказва помощ при дисбактериоза. През седмицата се предлага да се яде скилидка чесън на гладно заран 1 час преди и вечер една скилидка 2 часа след хранене. Процесите на ферментация в стомашно-чревния тракт ще спрат, подуването ще изчезне.

– При остеохондроза компресът от чесън оказва помощ. За това се подготвя примес от сок от чесън с водка. Втрива се във възпалените места, които по-късно се увиват с вълнена забрадка.

Вместо примес от сок от чесън и водка може да се употребява такава алкохолна смес: нарязан чесън (200 г) се залива с 0,5 литра алкохол, упорства се за една седмица. Компреси се вършат през нощта.

– Червата се чистят от гниещи боклуци със сок от чесън, по този начин се унищожава местообитанието на чревни паразити. Чесънът оказва помощ против червеи, лек е за дизентерия.

Клизми с чесън се употребяват за изпъждане на острици.

– Миризмата на чесън защищава от заразяване с грип. Установено е, че муска от скилидка чесън по време на грипни епидемии пази от вируси.

– Известен е способ за унищожаване на зъбобол благодарение на сок от чесън. Чиста тънка забрадка се напоява със сок от чесън или каша от 1 – 2 скилидки чесън и с нея се увива компактно китката. Ако боли зъб от дясната страна, лекарството се нанася на лявата китка; в случай че болният зъб е отляво, кашата се нанася отдясно. Болката ще изчезне бързо и за дълго.


Инфо: 24zdrave

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР